Samsung Dex Monitor – monitorul ce transformă telefonul tău Galaxy intr-un PC*

Monitorul Samsung transformă telefonul tău Galaxy într-un PC prin funcția Samsung DEX.

Samsung DeX este o funcție inclusă pe modelele Samsung compatibile, seria Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy S20 și seria Galaxy Note8, Galaxy Note9 si Galaxy Note10, ce permite utilizatorilor să își extindă dispozitivul într-o experiență asemănătoare desktopului prin conectarea la monitor, alături de tastatură și mouse.

*presupune folosirea unui conector compatibil.

Numele „DeX” este o contracție a „Desktop eXperience”.

Monitoarele Samsung compatibile DeX sunt cele care au un port Type-C sau cele care au un port HDMI.

Monitoare Samsung care au un port Type-C conțin în cutie cablul conector potrivit pentru telefonul tău Galaxy. Pentru monitoarele Samsung care au doar port HDMI, este necesară achiziționarea unui cablu Type-C/HDMI sau a unui Type-C Hub cu ieșire HDMI potrivit pentru telefonul tău Galaxy.

Fiind un sistem de operare Android, toate aplicațiile din Google Play pot fi folosite atât în mod normal/ smartphone cât și în mod DeX, iar majoritatea acestor aplicații au și posibilitatea de a lucra în mod fullscreen pentru o experiență cât mai plăcută în utilizare.

Interfață PC pe monitorul Samsung în doar 4 pași simpli:

Pasul 1: Cumpară sau asigură-te că deții un monitor Samsung care conține în cutie sau alăturat un cablu conector Type-C/Type-C (în cazul monitoarelor care au un port Type-C) sau un cablu conector ori hub Type-C/HDMI.

Pasul 2: Alimentează monitorul, pornește telefonul și conectează telefonul tău Galaxy compatibil la monitor prin conectorul/hub-ul USB-C.

Pasul 3: Selectează din telefon comutare în modul Samsung DeX, iar monitorul Samsung va afișa pe ecran interfața de tip PC/Desktop a modului Samsung DeX.

Pasul 4: Opțional conectează tastatură/mouse sau folosește telefonul Galaxy ca touchpad/tastatură și bucură-te de o experiență de tip PC.